Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще предложи в Народното събрание

...
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще предложи в Народното събрание
Коментари Харесай

Сидеров иска контрапроцес да изчисти името на Левски

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров ще предложи в Народното събрание да се сътвори анкетна комисия. Работата на комисията ще бъде да ревизира правосъдния развой против Апостола, вследствие на който е бил наказан за престъпно закононарушение. С това ще се обясни истината за кончината на Апостола. Необходимо е да бъде тествано спазването на приложения закон и разпоредбите на османското правораздаване. Това стана ясно от думите на Волен Сидеров пред публицисти пред Паметника на Левски в столицата, където симпатизанти на партията уважиха паметта на Апостола. Това се споделя в известие на пресцентъра на "Атака ", озаглавено: "Сидеров пред Паметника на Апостола: Смъртната присъда на Левски е непозволена! Искаме контрапроцес да почисти името му ".

"Предлагам да бъде изработен алегоричен така наречен контрапроцес, защото е минало доста време, и да се изяснят правните условия на съденето на Левски. Да се обясни, че в действителност Левски е наказан за престъпно закононарушение по член 184 от тогавашния турски Наказателен кодекс, а не за това, че прави комитети и организация за гражданска война ", посочи Сидеров. По думите му за комитетската активност тогавашната османска власт е предвиждала изгнание.

"Виждайки, че това е предводителят на всички комитетски каузи, те са бързали тихомълком, без доста звук, да го осъдят на гибел. Такава е била директивата. Ние желаеме да се преразгледа този развой! Левски да бъде оправдан, той не е палач ", сподели още водачът на "Атака ".

Сидеров напомни, че когато се е желало канонизирането на Левски от църквата, имало код, мотив, че той е направил ликвидиране. "Не, Левски не е направил ликвидиране, това към този момент е доказуемо. И има задоволително документи, има османски отдел в Народната библиотека. Всичко това би трябвало да бъде проучено от една способена комисия. Аз ще предложа проф. Семов за ръководител на анкетната комисия в Народното събрание. Тя да се обърне към Министерски съвет, Народната библиотека, Българска академия на науките, Института по история, всички вероятни правни и исторически престижи и те да открият истината. Истината ще те направи свободен, се споделя в Евангелието. Ние истината за Левски още не я знаем ", акцентира още той.

Според него пред Паметника на Левски се поставят цветя, леят се слова и се приказват какви ли не небивалици, а в действителност не се обяснява истината за неговата гибел, за това, че той е екзекутиран непозволено от османската власт. "Това е моята концепция и ще работя с сътрудниците ми по нея и считам, че ще имам необятен и добър отзив измежду българската общност, съобщи още Сидеров.

Лидерът на "Атака " счита, че процесът против Левски, на който му издават смъртна присъда по доста данни и доказателства, научни и юридически, е изчерпан непозволено. "Присъдата се издава въз основа на едно-единствено удостоверение на един необразован човек – някой си Вутьо, че Левски е умъртвил слугинчето Стойчо. Това не е правилно и към този момент може да се потвърди ", съобщи още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР