Лидерът на Атака Волен Сидеров съди евродепутатът от Демократична България

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров съди евродепутатът от Демократична България
Коментари Харесай

Волен Сидеров съди Радан Кънев за 15 000 лв за обида

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров съди евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев за засегнатост за 15 000 лева За това Кънев заяви във фейсбук профила си.

" Поводът е, че съм реагирал на неговото изявление, че в средата на 19 век " няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи въобще ". И в реакцията си съм отбелязал - напълно правилно, прочее - че " никое хюмне, мекере, ибрикчия или изменник " не е обиждал по този начин българите ", написа Кънев.

Сидеров отхвърли да беседва и разяснява по телефона.



От отговора на исковата молба на Радан Кънев, която е изпратена до Софийски областен съд се схваща, че Сидеров е афектиран от цитираната горе фраза на Кънев. Тя също е оповестена във фейсбук профила на Кънев и по-късно е препечатана от електронното издание Mediapool.bg.

В отговора си до Софийския областен съд Кънев напомня, че неговият статус е в отговор на изявление на Сидеров по Българска национална телевизия на 9 март 2019 година " В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой е знае, че има българи въобще – ние сме заличени. И това, че се възобновление като народ, като нация се дължи на Русия, на съветския император... ", е споделил тогава Сидеров.

В отговора на исковата молба Кънев изяснява, че точно тези думи на Сидеров са провокирали острата му реакция, която е " в действителност вярна и политически оправдана ". Кънев написа до съда още, че думите написани по адрес на Сидеров - "...той просто не е българин " " произтичат от личните изказвания на ищеца, отричащи цялото завещание на ранното българско Възраждане, културно-просветните битки в Мизия, Тракия и Македония, църковния въпрос и генезиса на българската нация ". Кънев регистрира в отговора си, че е разгласил " процесния текст " обиден, само че счита, че като ръководещ политик ищеца (Сидеров б.а.) би трябвало да търпи последствията от политическите си изказвания, включително и острите ответни реакции на изказвания, които наскърбяват цялата ни нация и отхвърлят историческото ни завещание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР