Лидерът на "Атака" Волен Сидеров продължава да клати управляващата коалиция.

...
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров продължава да клати управляващата коалиция.
Коментари Харесай

Сидеров: Оставка на Делян Добрев, той е незаконен депутат

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров продължава да клати ръководещата коалиция. Този път той изиска Делян Добрев от ГЕРБ да напусне Народното събрание.

Вчера от "Атака " изиска оставката на Добрев като ръководител на енергийната комисия в Народно събрание поради изявлението му, че депутатите от партията хипотетично могат да бъдат сменени с тези на "Воля ". Той сподели това, откакто самият Сидеров атакува ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

„ Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентаризъм – народен представител в оставка. Той си подаде оставката, Конституционен съд сподели ясно, че тази оставка би трябвало да бъде призната, след което се вкопчи в Народното събрание и в този момент стои противозаконен депутат”, нападна още веднъж Сидеров тази заран в ефира на Нова телевизия и даже към този момент настоя Добрев да не е народен представител.

„ Като какъв се изрича? Ако е от името на ГЕРБ, управлението на ГЕРБ да удостовери неговите думи. Ако се изрича независимо, то тогава би трябвало да напусне Народното събрание, той няма право да се изрича за нещо, което е подписано като съдружно съглашение. А той размества партии. Не знам какво го движи този младеж. Ръководството на ГЕРБ би трябвало да вземе отношение”, сподели още водачът на "Атака ".

И иронизира: „ Силно ме разстройва, напряко съм сломен от думите на въпросния момък... Изобщо не ме интересува какво счита Делян Добрев, той не е фактор”, съобщи още Сидеров, който видя персонално отношение от сътрудника си от ГЕРБ.

Той чака среща с управлението на ГЕРБ, с цел да изяснят проблема.

Сидеров даде образец за едно от търканията в ръководещата коалиция - Истанбулската спогодба, която партията му изрично отхвърля.

„ Ръководството на ГЕРБ си беше подготвило гласоподаване, което даже без нашите гласове, тази спогодба да мине. Слава Богу, водачът на ГЕРБ осъзна, че това не е добре за тях”, похвали той Бойко Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР