Лидерът на Атака Волен Сидеров предложи да се създаде специална

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров предложи да се създаде специална
Коментари Харесай

Волен Сидеров иска контрапроцес за оневиняване на Левски

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров предложи да се сътвори специфична анкетна комисия в Народното събрание, която да ревизира правосъдния развой против Васил Левски, вследствие на който е той е наказан за престъпно закононарушение. С това щяла да се обясни истината за кончината на Апостола. Необходимо е да бъде тествано спазването на приложения закон и разпоредбите на османското правораздаване за осъждането на Левски на гибел. Сидеров оповести концепцията си пред Паметника на Апостола в понеделник, когато се празнува 145 години от обесването на Левски.

" Предлагам да бъде изработен алегоричен така наречен контрапроцес, защото е минало доста време, и да се изяснят правните условия на съденето на Левски. Да се обясни, че в действителност Левски е наказан за престъпно закононарушение по член 184 от тогавашния турски Наказателен кодекс, а не за това, че прави комитети и организация за гражданска война ", съобщи Сидеров. Според него " Левски би трябвало да бъде оправдан, той не е палач ".

Той напомня, че когато се искаше канонизирането на Левски от църквата, имаше код, мотив, че той е направил ликвидиране.

" Не, Левски не е направил ликвидиране, това към този момент е доказуемо. И има задоволително документи, има османски отдел в Народната библиотека. Пред Паметника на Левски се поставят цветя, леят се слова и се приказват какви ли не небивалици, а в действителност не изясняваме истината за неговата гибел, за това, че той е екзекутиран непозволено от османската власт. Това е моята концепция и ще работя с сътрудниците ми по нея и считам, че ще имам необятен и добър отзив измежду българската общност ", заявява още Сидеров.

Той счита, че процесът против Левски, на който му издават смъртна присъда, по доста данни и доказателства, научни и юридически, е привършена непозволено. " Тя се издава въз основа на едно-единствено удостоверение на един необразован човек – някой си Вутьо, че Левски е умъртвил слугинчето Стойчо. Това не е правилно и към този момент може да се потвърди ", акцентира Сидеров, представен от в. " Атака ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР