Лидерът на „Атака“ и столичен общински съветник Волен Сидеров бе

...
Лидерът на „Атака“ и столичен общински съветник Волен Сидеров бе
Коментари Харесай

Сидеров е задържан за 24 часа, след като бе обявен за издирване


Лидерът на „ Атака “ и столичен общински консултант Волен Сидеров бе арестуван за 24 часа. Няколко часа по-рано той бе разгласен за общонационално търсене, откакто не се яви за предявяване на обвинявания в Софийската градска прокуратура. По-късно обаче Сидеров самичък отишъл до Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той е арестуван за 24 часа, съобщи БГНЕС.

Не съм се укривал, няма никакво съображение да ме търсят. Влизаме да приемем обвинителния акт, действаме по закон, сподели Сидеров, представен от партийната телевизия при идването в столичната полиция.

В понеделник бе обявено, че Сидеров е притеглен като обвинен, само че не се явил пред проверяващия орган и по тази причина е сложено насилственото му довеждане. Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило оповестяването му на 15 април за общодържавно търсене.

Принудителното довеждане на водача на " Атака " в Столична дирекция на вътрешните работи беше разпоредено във вторник. Причината бе, че в 15 ч, за когато Сидеров и бил свикан да в качеството на обвинен за предявяване на разпореждане за привличане на обвинен и за взимане на мярка за неотклонение " парична гаранция ", той отказал да показа персоналната си карта на входа и напуснал демонстративно.

Прокуратурата пък го упрекна Сидеров в две закононарушения и му е избрана гаранция от 50 000 лв..

Първото обвиняване е по отношение на отправени апели за подбудителство на обществото към нарушение на откритите в страната противоепидемиологични ограничения в изискванията на изключително състояние, показва прокуратурата.

Второто закононарушение на Сидеров съгласно прокуратурата е, че на 13 април 2020 година незаконно е попречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвинен в Столична дирекция на вътрешните работи.

Сидеров има 14 дни, с цел да внесе гаранцията си, която има право и да апелира.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР