Лидерът на Атака и председател на парламентарната група Обединени патриоти

...
Лидерът на Атака и председател на парламентарната група Обединени патриоти
Коментари Харесай

Сидеров ще пропусне коалиционния съвет заради посещение в Москва

Лидерът на " Атака " и ръководител на парламентарната група " Обединени патриоти " Волен Сидеров ще пропусне съвещанието на съдружния съвет във вторник. По това време той ще е на посещаване в Москва в границите на парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това заяви политикът в изявление за Българска национална телевизия.

На съвета, който включва управлението на ГЕРБ и на членовете на дребната коалиция в ръководството - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Атака ", той ще бъде заместен от сътрудника си Десислав Чуколов.

Тема на диалога ще е намаляването на партийната дотация от 11 на 1 лева Гласуването в Народното събрание трябваше да бъде през днешния ден, само че с процедурна хватка депутатите го отложиха, с цел да може да се събере съветът. Искането е на водача на НФСБ Валери Симеонов, който счита, че въпросът би трябвало да бъде разискван още един път преди да се гласоподава. Прекалено под страст се разисква този въпрос и той е доста значим, тъй като може да докара до очистване на многопартийната народна власт в България ", сподели през днешния ден Симеонов.

Сидеров е на друго мнение. Пред Българска национална телевизия той сподели, че е предложил понижаване или унищожаване на партийната дотация още през 2012 година Добави обаче, че, в случай че ще и нула лв. да стане " би трябвало да " се обезпечи активността на партиите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР