Лидерът на Ал Кайда Айман ал Зауахири е бил убит

...
Лидерът на Ал Кайда Айман ал Зауахири е бил убит
Коментари Харесай

Байдън потвърди - Айман ал Зауахири е убит в Афганистан

Лидерът на " Ал Кайда " Айман ал Зауахири е бил погубен в неделя, 31 юли, в афганистанстанската столица Кабул . Това е станало при офанзива на Централно разузнавателно управление на САЩ с безпилотен аероплан, съобщи " Ройтерс ".

Американският президент Джо Байдън удостовери, че Зауахири е премахнат вследствие на антитерористичната интервенция на американските въоръжени сили в Афганистан.
 „ Фронта ал Нусра” се разделя с „ Ал Кайда” и си сменя името
„ Фронта ал Нусра ” се разделя с „ Ал Кайда ” и си сменя името

По-рано Зауахири разгласи, че в случай че пречат на единството и работата

Айман ал Зауахири е родом от Египет, считан за дясната ръка на Осама бин Ладен. След като през май 2011 година Осама бин Ладен е погубен, Айман аз Зауахири става водач на " Ал Кайда ".

В същата година - през 2011 година американските управляващи оповестиха премия от 25 милиона $ за всяка информация за новия водач на терористичната формация.

Във връзка с нападението в Кабул Джо Байдън акцентира, че по време на него не е имало жертви измежду локалните поданици. Без пострадвания са и роднините на Айман аз Зауахири.

Президентът Джо Байдън бе безапелационен, че няма да разреши Съединени американски щати да позволен Афганистан още веднъж да се трансформира в леговище на терористите.

Междувременно представителят на талибаните Забихула Мудхажид удостовери, че Съединени американски щати са направили офанзива. Без да навлиза допълнително детайлности, той я дефинира като нарушаване на " интернационалните правила ".

" Ал Кайда " зове за офанзиви против Съединени американски щати, Русия, Израел и европейски страни

Айман ал Зауахири подсети за себе си

Смъртта на Зауахири е най-сериозният удар против " Ал Кайда " след убийството на водача на групировката Осама бин Ладен през 2011 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР