Лидерът ГЕРБ и премиер в оставка даде в неделната сутрин

...
Лидерът ГЕРБ и премиер в оставка даде в неделната сутрин
Коментари Харесай

Борисов с тежки думи: Ние вече не сме ви нужни! Време е да управлявате!

 Лидерът ГЕРБ и министър председател в оставка даде в неделната заран ексклузивен брифинг в централата на партията. В него участваха и други трима членове на кабинета в оставка - вицепремиерът, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър проф..

В началото на изявлението си Борисов означи, че било разумно НОЩ да бъде закрит, откакто държавното управление, което го е основало е подало оставка. Той предложи на известния пулмолог и народен представител от Демократична България доктор Александър Симидчиев да оглави новия щаб, който може да бъде назначен от идващото държавно управление. Д-р Симидчиев бе определен в петък за ръководител на здравната комисия в Народното събрание.

" Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни чиновници... Една година не стопираха да се подиграват с Щаба, даже гориха маските и споделяха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние надали не напук сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, в случай че желаят да го има този щаб. Д-р Симидчиев да дава инструкции. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкоз желаеха бързо да се саморазправят, че одобриха оставката на кабинета ", сподели министър председателят в оставка.

Ако Народното събрание желае да има щаб може да се събере още през днешния ден и да реши дали да има щаб и в случай че харесва настоящия да му гласоподава доверие, предложи. След което отсече: " Ние сме съпротива. Повече не ни питайте за нищо. Ние към този момент не носим отговорност. "

" Една година не стопираха да се подиграват с Щаба, горяха се маски. Сега вместо болшинството да си направи Щаб, очевидно желаят да вършат провокация. Няма да стане, аз работя единствено с обстоятелства. Голяма част от бизнеса не разбра, че има пандемия ", разяснява още Борисов и отхвърли да е разпуснал НОЩ напук. Той означи, че през месец май ще идват по 270 хиляди контрактувани ваксини на " Пфайзер " всяка седмица.

" Юни са контрактувани над 400 хиляди дози на " Пфайзер ". Само за 2 месеца ще приключим с сериозната точка на имунизацията ", добави.

Лидерът на ГЕРБ приказва и за новото парламентарно болшинство, което се оформи против ГЕРБ в Народното събрание, за резултатите от изборите и за Плана за възобновяване, който се трансформира " в ябълката на раздора " за парламента  в петъчното съвещание, когато в дневния ред бе заложено чуване на Борисов по него. Той обаче не се яви с претекста, че към този момент е подал оставка, тя е гласувана и е излязъл в отпуска.

" Планът за възобновяване е юридически от над 200 индивида. Тези, които викат в Народното събрание нямат мотив. Как си представяте този проект да бъде показан със всичките му оферти. Само за асфалт няма пари в него ", на изключителния брифинг в централата на ГЕРБ.

Той изясни, че има новото " ръководещо болшинство " в Народното събрание. " Като видях по какъв начин си приказват по фотосите Наско Атанасов с Данчо Цонев ", сподели още Борисов и изясни, че акцията на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов е " добре координирана акция с Движение за права и свободи ". Борисов сподели карта на България, където ГЕРБ печели на последните избори в 23 региона.

" Ще създадат мниозинство, единствено
Борисов сподели, че няма да отиде в сряда в Народното събрание, въпреки че бе длъжен с гласоподаване на Народно събрание да се яви и да изясни за Плана за възобновяване. Премиерът в оставка посочи, че почита законодателната власт, само че счита, че новите ръководещи търсят единствено абсурда и саморазправата с него и с ГЕРБ и че трансформират Народното събрание в Народен съд.

Аз съм се отдръпнал от всички постове, с цел да не нервирам и към този момент съм елементарен жител, сподели, обяснявайки, че е подал оставка като министър-председател и народен представител.

" Спрете да спекулирате, че няма проект. Злобата и реваншизмът стига до такава степен, че одобриха в петък оставката на кабинета, в желанието си да унижат ГЕРБ, в този момент министрите ще се явят като депутати. Тепърва ще се види какъв брой обещания няма да бъдат изпълнени. Аз си погледнах, от всички, които съм заречен, единствено едно не съм извършил, скенерът за болница " Света Анна ", безапелационен бе Борисов.

Според него е ясно, че държавното управление, което ГЕРБ ще предложи, няма да бъде признато. " Моят боязън е, че няма да се направи държавно управление ", сподели обаче той по адрес на останалите политически сили.

" Нека кажат истината - желаеме да мачкаме Борисов, тъй като ни победи, а те проектът, ето го проектът, той е показан ", съобщи той.

По думите му ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат нищо общо.  " Случаят край " Росенец " е в съгласие деяние сред " Да, България " и Движение за права и свободи ", сподели още.

" Време е да управлявате! Вече не сме ви нужни! ", бяха финалните думи на.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР