Лидерът Атлетико Мадрид постигна труден успех с 1:0 над Алавес

...
Лидерът Атлетико Мадрид постигна труден успех с 1:0 над Алавес
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид потрепери срещу Алавес, но победи

Лидерът Атлетико Мадрид реализира сложен триумф с 1:0 над Алавес в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Гола вкара Луис Суарес в 54-ата минута, само че в воин се трансформира вратарят на " дюшекчиите " Ян Облак, който избави дузпа четири минути преди края на мача.

Срещата стартира равностойно, само че изненадващо гостите можеха да открият резултата още в 7-ата минута. Дълъг пас отляво доближи до Пелистри, който шутира от придвижване, само че топката профуча над вратата на " дюшекчиите ". В 13-ата минута топката срещна ръката на играча на Алавес - Едгар Мендес в единоборство във въздуха, само че след консултация с VAR дузпа не беше отсъдена.

Алавес провежда отлична офанзива в 24-ата минута и топката доближи до голмайстора на отбора Хоселу, който шутира без закъснение, само че след рикошет в бранител топката излезе в ъглов удар. Шест минути по-късно домакините можеха да поведат, въпреки и малко инцидентно. Стефан Савич опита центриране, само че се получи удар под гредата. Стражът на Алавес Фернандо Пачеко обаче внимаваше и мазета в корнер.

Футболистите на Атлетико бяха доста покрай гола в 37-ата минута, само че Луис Суарес и Йоренте не съумяха да нанесат завършващ удар. В последна сметка топката доближи до Анхел Кореа, който обаче се подхлъзна и прати топката в навън. В 41-ата минута блесна Луис Суарес, който се разноски сред бранителите на противника, само че шутира около вратата. В добавеното време на първата част шансът бе на страната на домакините, откакто топката изненада Йоренте и той я насочи към своята врата. Ян Облак внимаваше и я улови.

Домакините поведоха в 54-ата минута с 19-ия гол на Луис Суарес в Ла Лига този сезон. Уругваецът вкара с летящ плонж, засичайки ужасно центриране на Трипиър отдясно. За Суарес попадението има изключителна стойност, защото е под №500 в богатата му кариера.

Голът окрили " дюшекчиите ", които пропуснаха да удвоят резултата 4 минути по-късно. Ново центриране на Трипиър отдясно откри в наказателното поле Йоренте, който стреля неотложно. Само изключителната интервенция на Пачеко, който отклони топката в напречната греда, избави гостите от второ попадение.

Драмата настъпи в 86-ата минута, когато реферът отсъди дузпа в интерес на Алавес, само че Ян Облак сподели за какво е считан от мнозина за най-хубавия вратар в света. С фантастична реакция той избави удара от бялата точка на Хоселу. 11-метровият углавен удар бе отсъден след инспекция с VAR поради удар с ръка на Стефан Савич против Луис Риоха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР