Лидер в Западна Европа е Samsung, следван от Apple и

...
Лидер в Западна Европа е Samsung, следван от Apple и
Коментари Харесай

Продават се по-малко, но по-скъпи таблети

Лидер в Западна Европа е Samsung, следван от Apple и Lenovo

Amazon пораства най-бързо на пазара за таблети в Западна Европа

Западноевропейският пазар на таблети е намалял с 5% по брой продадени устройства, само че в това време се е нараснал като стойност, сочи разбор на IDC за третото тримесечие на годината.

В интервала юли-септември в Западна Европа са доставени към 7,8 млн. таблета, по отношение на 8,2 млн. година по-рано. Приходите от продажби на таблети са нарастнали с 5,2% в доларово изражение и на практика остават непроменени в евро за обсъждания интервал.
още по тематиката
Лидер в района е корейският производител Samsung, на който се падат 23,2% от доставките през третото тримесечие, по отношение на 20,5% година по-рано. На второ място е Apple, чийто дял се е нараснал от 21,9% до 22,6%, сочат данните на IDC.

В челната тройка влиза Lenovo с дял от 9,4%, следвана от Amazon (8,8%) и Huawei (4,4%). Най-висок растеж (+69%) показва Amazon, до момента в който Apple се показва най-зле по този индикатор с 2% спад в продажбите на iPad.

Сегментът на корпоративните таблети продължава да пораства – продажбите през третото тримесечие са са нараснали с 3,4%, до момента в който потребителският пазар записва спад от 7,1% за обсъждания интервал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР