Лидер, отборен играч, обединителна фигура. Това е Георги Илиев за

...
Лидер, отборен играч, обединителна фигура. Това е Георги Илиев за
Коментари Харесай

Георги Илиев за „Петел”: Четвъртото място остава цел за Черно море, макар че вече не е толкова сладко

Лидер, екипен състезател, обединителна фигура. Това е Георги Илиев за Черно море и това за следващ път бе потвърдено с следващия му театър против Лудогорец. С двата си фамозни гола капитанът донесе трите точки на своите и ги остави в играта за четвъртото място.

В извънредно изявление за „ Петел ” Георги Илиев разяснява продукцията на тима против първенците, задачите на „ моряците ” до края на сезона и дали ще продължи да играе и в идващото състезание.

- Георги, честита победа над Лудогорец. Тя е безусловно заслужена, откакто доминирахте във всеки аспект на играта?

- Благодаря. Аз също споделям вашето мнение. Ние бяхме тимът, който водеше играта и в нито един миг не позволихме на противника да задържа дълготрайно топката и да изпаднем в глуха отбрана.

- Успехът ви щеше да бъде по-изразителен, в случай че не бяха пропуските ви след 2:1?

- Вярно е, че търсехме наложително трети гол и създадохме задоволително положения, с цел да го вкараме, само че изтървахме доста. Това не се случва за първи и отсега нататък би трябвало да сме по-концентрирани в завършващата фаза, тъй като в някои мачове може и да нямаме толкоз обстановки за гол.

- След толкоз пропуски имаше ли миг, в който вие да си помислите, че успеха ви е под подозрение?

- Нито за момент на съм си помислил сходно нещо. Правилният метод, по който играехме, ме правеше оптимист. Защото, когато си убеден във възможностните си и излъчваш успокоение и самообладание, нещата се получават. Не помня различен тим да е създавал толкоз положения против Лудогорец и по тази причина скърбя, че не отбелязахме още голове.

- Вкарахте следващите си две попадения за учебник. Как бихте ги описали?

- Фаулът беше малко надалеч, само че параболата се получи, добре стана също, че и стената не подскочи, и топката стана невъзможна за вратаря. При втория гол чаках кълбото на друго място, само че откакто ми пристигна за странична ножица, нямаше различен вид за отиграване.

- Черно море се обрисува като съдия за купата, откакто в идващия кръг приемате ЦСКА.

- Арбитър е малко пресилено, тъй като водещите тимове могат да изгубят точки и на други терени. Но е правилно, че този сезон взехме доста точки от тимовете в Топ 3. Надявам се да продължим да го вършим.

- Вашата цел е четвъртото място. След като стана ясно, че четвъртият няма да играе бараж за Европа, това ще се отрази ли на мотивацията ви?

- Четвъртото място остава наша цел, въпреки че към този момент не е толкоз сладко. Ние желаеме да затвърдим положителните усещания, които оставяме тази пролет, и по тази причина ще гоним максимума във всеки един от оставащите 5 мача. Лично за мен ще е по-добре да съм четвърти, в сравнение с шести.

- Плюс за вас е, че приемате директните си съперници Ботев и Берое във Варна.

- Да, програмата е комфортна, и ние би трябвало да се възползваме от нея. Но с изключение на против Берое и Ботев, е належащо да спечелим колкото се може повече точки и в другите 3 мача.

- За край. Ще продължите ли да играете и през идващото състезание?

- Честно казано, не съм мислил по този въпрос. В мислите ми са единствено идните 5 мача през май. Но щом ме питате за бъдещето ми, ще ви кажа, че то ще стане ясно след диалог с треньора и управлението след края на сезона.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР