Лидер на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия“ поля със студен

...
Лидер на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия“ поля със студен
Коментари Харесай

Лидер на Алтернатива за Германия отряза плановете на Стив Банън за общ фронт против ЕС

Лидер на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия “ поля със леден душ проектите на Стив Банън, някогашен политически пълководец на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, за необятен популистки алианс срещу Европейски Съюз.

"Ние не сме в Америка “, сподели Александър Гауланд, един от двамата водачи на антиимигрантската партия, в изявление за вестникарското обединяване "Функе медиенгруппе “, оповестено през вчерашния ден. "Интересите на антисистемните партии в Европа са много разнопосочни “, добави той в изявлението си.

Миналия месец Банън разгласи, че основава политическа организация, основана в Брюксел, наречена "Движението “, която да сплоти националистките и популистки гласоподаватели на изборите за Европейски парламент през май за подкопаване и парализиране на Европейски Съюз.

Гауланд обаче съобщи, че въпреки другият водач на неговата партия Алис Вайдел да се е срещала с Банън, той не вижда опция за съдействие с него. "Банън няма да успее да образува алианс на съидейници за европейските избори “, съобщи Гауланд.

По думите му "Алтернатива за Германия “ е имала тесни контакти единствено с австрийската крайнодясна Партия на свободата, младши сътрудник в съдружното държавно управление. Бившият водач на неговата партия Фрауке Петри постоянно е желала да работи взаимно с френския Национален фронт, само че това не се получи.

В изявлението си Гауланд сподели, че партията му събира сред 17 и 20 % поддръжка в последните изследвания на публичното мнение и че поддръжката за нея може да нарасне още, до момента в който канцлерът Ангела Меркел ръководи.

Политически специалисти настояват, че тя може да стане най-силната партия в източните провинции Саксония и Бранденбург на районните избори следващата година, което повдига въпроса дали обичайните партии ще сменят курса и ще склонят да образуват обединения с нея.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР