Лидер на една от сирийските протурски групировки „Файла ал Шам”

...
Лидер на една от сирийските протурски групировки „Файла ал Шам”
Коментари Харесай

Ликвидираха лидер на протурска групировка

Лидер на една от сирийските протурски групировки „ Файла ал Шам” е погубен по време на боевете в сирийския град Африн. „ Махмуд пъкъл Дамъс, по прякор Абурекан – един от ръководителите на „ Файла тиня Шам” беше погубен през днешния ден в Африн”, заяви Риа Новости.

Руските военни сили са умъртвили по време на заседание в Идлиб четири полеви командира от „ Хайат Тахрир аш-Шам” – Абу Мусаб Сури, Абу Мухаммад аз-Зайим, Абу Басир Дар Азза и Абу Убайда.

През днешния ден турски военни самолети и танкове бомбардираха стратегическия рид Бурсая в предградията на Африн. Подкрепени от Анкара сирийски бунтовници влязоха в тежки сражения с кюрдските милиции подкрепени от сили на Анкара, заяви турската държавна телевизия ТРТ.

От Сирийския център за наблюдаване на човешките права (СЦНЧП) потвърдиха интензивните въздушни удари и обстрел над Африн. Сериозни вреди има по античния храм Аин Дара. Те са нанесени от снаряди. Сирийското държавно управление упорства над Турция да бъде оказан интернационален напън да не се обстрелват археологически и културни обекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР