Лично звънях на кандидатите за министри, но се възползвах от

...
Лично звънях на кандидатите за министри, но се възползвах от
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Покани ме Борисов, звънях лично на кандидатите за министри

Лично звънях на претендентите за министри, само че се възползвах от препоръките на хора с разнообразни политически настройки. Само експертно държавно управление може да преведе България през тежките 8-10 месеца. Това съобщи проф. Габровски в ефира на bTV.
Прочетете още
„ Освен доктор и съм прочут главно в региона на медицината, знаете, че съм бил и зам.-председател на БЛС, зам.-директор на болница „ Пирогов “. Това по някакъв метод сътвори някаква видимост на личността ми отвън тясно професионално занятие. Поради това не еднократно съм получавал предложения от разнообразни политически сили за влизането ми в Народното събрание и освен там. Винаги съм отказвал с цялостното разбиране, че съм най-полезен в операционната зала “, сподели проф. Габровски.

Властта в никакъв случай не го е изкушавала, само че сегашният миг бил друг по няколко аргументи. Първата е, че през идната година на България ѝ следва да направи няколко извънредно значими неща, които ще предопределят хода на развиване на страната. Втората е, че през последните години България повтаря едно и също нещо с много огромна непримиримост и на практика се стига до еднакъв резултат.

„ Когато получих предлагането от господин Борисов и от групата на ГЕРБ-СДС си зададох единствено един въпрос: Искам ли да трансформира нещо или не? Ако отговорът беше: Не, не желая нищо да трансформирам, е ясно, че в този момент нямаше да си приказваме тук – в това студио. Явно е, че отговора, който си дадох беше: Да, желая да трансформира нещо. Затова поех този ангажимент “, изясни проф. Габровски.

По време на диалога си с Бойко Борисов станало ясно, че ГЕРБ не желае да прави политически кабинет поради тежките времена, в които живеем. Според него експертното държавно управление щяло да успее да понижи политическата борба и да преведе България през идващите 8-10 месеца, които се обрисуват като доста тежки.

Изборът на министри е бил сложен – някои от тях проф. габровски познава от дълго време, а с други се срещнал за пръв път преди няколко дни. Те е търсил имената на министрите в Google. Използвал елементарен теоретичен способ – когато от няколко източника изкачи идно и също име, той преглежда автобиографията на индивида. Провел също по този начин серия от срещи и изявленията, с цел да реши дали специалистът е подобаващ за министър.

„ Томислав Дончев е човек с извънреден опит, който постоянно ми е давал препоръки. Имах и няколко други източници, които няма да издам, поради политическата обстановка в която трябваше да взема тези решения. Това, което мога обаче да кажа, че бяха от разнообразни политически сили “, призна проф. Габровски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР