Лично съм звънял на кандидатите за министри, но се възползвах

...
Лично съм звънял на кандидатите за министри, но се възползвах
Коментари Харесай

Николай Габровски: Избирах министрите с прост научен метод

Лично съм звънял на претендентите за министри, само че се възползвах и от препоръките на хора с разнообразни политически убеждения. Само експертно държавно управление може да изведе България от рецесията през идващите тежки 8-10 месеца. това сподели пред bTV кандидат-премиерът Габровски.

" Освен доктор, който е прочут в региона на медицината, аз съм бил и заместник-председател на БЛС, заместник-директор на " Пирогов ". Това ми дава видимост на личността ми отвън професионалното ми развиване.

Поради тази причина съм получавал предложения от разнообразни политически сили да стана народен представител. Но постоянно съм отказвал с убеждението, че съм най-полезен в операционната зала ", сподели още професорът.

Властта го изкушила тъкмо в този момент, тъй като пред България предстоят няколко доста значими стъпки, които ще предопределят по какъв начин ще се развива страната. Освен това през последните години повтаряме едно и също нещо с огромна непримиримост и на практика стигаме до еднакъв резултат, счита хирургът.

" Когато получих предлагането от Бойко Борисов си зададох единствено един въпрос- дали желая да трансформира нещо или не. Ясно е, че отговорът беше-да, желая да трансформира нещо. Затова поех този ангажимент ", сподели още Габровски.

По време на диалога с Борисов станало ясно, че ГЕРБ не желае политически кабинет поради тежките времена, в които живеем.Според него, експертното държавно управление щяло да понижи политическата борба и да преведе България през идващите тежки месеци. Изборът на министри бил сложен. Не е употребявал Google, а елементарен теоретичен метод-когато от няколко източника изскочи едно и също име, той разглеждал биографията на индивида. После провел изявленията и срещи, с цел да реши дали специалистът е точния човек.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР