Лично президентът на ФИФА Джани Инфантино осъди остро поредните расистки

...
Лично президентът на ФИФА Джани Инфантино осъди остро поредните расистки
Коментари Харесай

Инфантино също се намеси по случая с Винисиус, Бразилия ще сезира властите

Лично президентът на ФИФА Джани Инфантино осъди остро следващите расистки прояви против тъмнокожия състезател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор. Нападателят стана обект на нецензурни викания от последователи на Валенсия около мача сред двата от Ла Лига в неделя.

В публична позиция Инфантино изрази цялостна взаимност с Вини Жуниор и подсети какви са стъпките, които съдиите и делегатите би трябвало да подхващат при такива произшествия: първо мачът се стопира и почитателите биват предупреждавани; при повтаряне следва овакантяване на терена от страна на футболисти и нов апел посредством диктора към феновете; при трети случай дуелът се приключва.

В миналия мач обаче реферът не приложи протокола тъкмо по този нач, а спря играта на два пъти и изиска предизвестие за почитателите посредством известие по аудиоуредбата на стадиона във Валенсия.

После пък Винисиус, който към този момент се беше изнервил, си изкара червен картон за удар без топка.
 Голяма поддръжка към Вини Жуниор, чака се мнение от испанската федерация Голяма поддръжка към Вини Жуниор, чака се мнение от испанската федерация
От държавното управление на Бразилия към този момент оповестиха, че ще сезират испанските управляващи и Ла Лига.

В същото време кметът на Рио де Жанейро Едуардо Паес назова шефа на Испанската футболна лига Хавиер Тебас “кучи наследник и глупак ”.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР