Лично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата

...
Лично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата
Коментари Харесай

Македония започна строителството на магистралата към българската граница


Лично министър председателят Зоран Заев даде старт на строителството на автомагистралата от Ранковце до Крива Паланка, близо до българската граница, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Магистралата е с дължина от 23 км. и нейното строителство би трябвало да завърши до 2021 година Заев заяви, че при започване на идната година би трябвало да стартира и разширението на пътя от Крива Паланка до граничния пункт с България Деве хълм /Гюешево, бел.ред./. За строителството на тези пътни планове управляващите са подсигурили 58 млн. евро посредством кредитни линии от Световната банка.

За нас Коридор № 8 е доста значим - той свързва Адриатическо с Черно море. Няма да стопираме. Енергично ще осъществим тези значими за народа ни планове, акцентира македонският министър председател Зоран Заев и разясни: Изграждаме пътна инфраструктура за развиването на тази част от Република Македония. Да създадем нужните условия за придвижване на жителите според европейските стандарти. Подсигурихме общо 270 млн. евро за построяването на пътища в дължина от към 800 км. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР