Лично премиерът на Черна гора Душко Маркович направи „първа копка”

...
Лично премиерът на Черна гора Душко Маркович направи „първа копка”
Коментари Харесай

Новата перла на Черна гора

Лично министър председателят на Черна гора Душко Маркович направи „ първа копка” на новия хотел Durmitor в Жабляк. Инвестицията е на стойност 20 млн. EUR. Комплексът би трябвало да отвори порти през месец май 2022 година Градът се намира в северната част на страната в планинска околност с надморска височина 1456 метра, което го трансформира в най-високо разположеното населено място на Балканския полуостров.

„ Обещахме че ще развиваме всички райони на Черна гора. Целта е освен южната и централната част да е известна туристическа дестинация, само че също по този начин и северната”, сподели Маркович.

Инвеститор е Adriatic Properties, чийто притежател е предприемачът с гръцки генезис Петрос Статис. Разрешенията за строителството на хотелския комплекс са издадени от черногорските общински и държавни органи на бизнесмена още през 2018 година Новият комплекс ще бъде ситуиран на мястото на настоящия Frog Hotel Durmitor, който Статис е купил през 2016 г за сумата от 650 000 EUR, 10 пъти под първичната стойност. Това не е първата огромна инвестиция на Adriatic Properties в Черна гора. Компанията е притежател на първокласния хотелски комплекс Aman Sveti Stefan, хотелът Kraljičina plaža в Милочере, както и Maestral Resort & Casino в курортното населено място Пръжно. Компанията е арендатор и на няколко плажа на ривиерата в Будва, които се считат за най-красивите на крайбрежието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР