Лично на нас фъстъченото масло много ни харесва. Заради специфичния

...
Лично на нас фъстъченото масло много ни харесва. Заради специфичния
Коментари Харесай

Вижте ползите и достойнствата на фъстъченото масло

Лично на нас фъстъченото масло доста ни харесва. Заради характерния му усет обаче сигурно има и хора, на които не им се нрави. Преди време стана въпрос за това, че фъстъченото масло е супер храна, а в този момент ще прибавим и другите изгоди от него.

Висока хранителна стойност и многочислени изгоди за организма
Вече знаем, че маслото от фъстъци ни набира солидно количество протеин, както и че е източник и на витамините С, А и Е. Това, че понижава риска от диабет, образуването на камъни в жлъчката и рак на стомаха също е един голям плюс.

Фъстъченото масло съдържа и магнезий , който може да подкрепи за регулирането на телесната температура, детоксикацията, да усили силата ни, както и да заздрави нервната ни система.
Ядките съдържат антиоксиданти, които спомагат за намаляването на напрежението, а фъстъченото масло се прави от... фъстъци. Намаляването на напрежението сигурно ще ни направи и по-продуктивни.
Ако ядем фъстъчено масло по време на бременност, можем да понижим риска детето ни да има алергия към фъстъци.

Какви са изгодите от него при бременните дами
Има обаче и неща, с които би трябвало да внимаваме. Според Eat This, Not That!, фъстъченото масло е богато на омега 6 мастни киселини, които подтикват производството на възпалителни посредници. Фъстъците обаче не съдържат омега 3 мастни киселини, които противодействат на този развой.

Учените настояват, че оказва помощ
Това значи, че би трябвало наложително да си набираме омега 3 мастни киселини посредством други храни. Такива са множеството типове риба или рибеното масло. Марката също е от голяма важност, тъй като някои производители поставят във фъстъченото масло хидрогенирани растителни масла, с цел да подобрят консистенцията.
И по какъв начин е най-добре да си ги набираме:
Те, от своя страна, вършат връзката сред хормоните и клетките ни по-трудна, което въздейства отрицателно върху тялото. Ето за какво би трябвало да внимаваме фъстъченото масло, което ядем, да е без тези хидрогенирани растителни масла.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР