Лично моята позиция и на всичките ми колеги е да

...
Лично моята позиция и на всичките ми колеги е да
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Майки, не се страхувайте толкова от коронавируса, колкото от сезонния крип

Лично моята позиция и на всичките ми сътрудници е да поуспокоим обществото. Никой не слуша какво приказваме, а всеки пресъздава какво приказваме и става безпорядък. Тока разяснява в предаването на Българска национална телевизия Панорама проф. Тодор Кандарджиев по тематиката за ковид.

Вероятно коронавирусът е заболяване, което и преди години го е имало, само че науката не го е знаела, тъй като сезонът му съответствува с грипа. Смъртността през зимните месеци е по-голяма поради грипа.Положение не е толкоз трагично и рисково, сподели той.

Той успокои, че бременните не боледуват тежко от ковид, а децата до 1 година също боледуват едва.

Няма доказан случай на ковид в България

Майки, не се опасявайте толкоз за децата си от ковид, колкото от сезонния крип, уточни Кантарджиев.

Според него коронавирусът ше пристигна, тъй като го има на всички места по Европа. Той уточни още, че шалът прави същата работа като противогрипната маска. Проф. Кантарджиев още веднъж акцентира, че през днешния ден са изследвани 47 проби и всички са негативни.

Той изброи ограниченията, с които да се предпазим от ковид. По думите му те са същите като при сезонния грип. Който се разболее да не контактува с доста хора, да употребява кърпички на спиртна основа, постоянно да си мие ръцете.

Лятно време коронавируси няма, сподели още веднъж той.

Проф. Кантарджиев: Чакаме лятото, тогава няма да има ковид

Ако идвате от Северна Италия - първо на границата кажете откдъе идвате. Културният човек би трябвало 14 дни да не контактува и да е в изолираност, а не да събере приятелите си и да им опише какъв брой радостно е било в Италия, съобщи проф. Кантарджиев. Само по телефона да се свързва с персоналния доктор или с РЗИ. Нашият народ е събрал генофонда на целия Балкански полуостров и имаме желязна генетика, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР