Лично и от името на българския народ ви благодаря за

...
Лично и от името на българския народ ви благодаря за
Коментари Харесай

Извънредна Информация От Китайското Правителство! Цяла България Затаи Дъх! Току-Що Министър Вай Съобщи, Че Алпинистът Боян Петров Е

" Лично и от името на българския народ ви благодаря за помощта за Боян Петров. Бях в непрестанен контакт със брачната половинка му. Знам от българи на място, че вашите спасители са работили извънредно професионално. Тази акция, която сплоти толкоз страни, ще остане в историята на Хималаите. Дори със гибелта си Боян Петров ни сплоти. Той се намира в този момент там, където постоянно е желал да бъде ", сподели вицепремиерът Екатерина Захариева.

Двамата външни министри разговаряха в Буенос Айрес. Екатерина Захариева и Ван И са в столицата на Аржентина за срещата на първите дипломати на страните от Г-20. Захариева съставлява на форума Европейския съюз.

Китайското държавно управление е готово да спомага за привличането на стратегически вложения от китайски компании в България, в Западните Балкани и в Централна и Източна Европа, съобщи държавният консултант и министър на външните работи на Китайската национална република Ван И на среща с българския вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева.

" Впечатлен съм от вашата страна. Няма да не помни по какъв начин по време на визитата ми в България министър председателят Бойко Борисов ми сподели на картата стратегическото състояние на България и транспортните и енергийни коридори - съобщи министър Ван И. - Бихме желали да насърчим повече китайски компании да влагат в България, в Западните Балкани и в Централна и Източна Европа. Готови сме да сътрудничим за това. "

Вицепремиерът Екатерина Захариева осведоми китайския си сътрудник за Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, чийто хазаин бе София, и за концепцията да се финансират с близо 30 милиарда евро редица инфраструктурни планове, които ще свържат страните от района, бизнеса и хора, и ще го създадат по-конкурентоспособен.

" Лично министър председателят Борисов е зает с привличането на финансиране по тези планове на Балканите. Ние сме мост сред Европа и Азия. Вярвам, че срещата в границите на самодейността " 16 плюс 1 " в София през юли ще помогне доста за развиването на района, който се нуждае от съвременни пътища, жп автомагистрали, електропроводи, газови връзки. Радвам се, че вашият министър председател Ли Къцян ще бъде 4 дни в България ", сподели Захариева.

В началото на юли българската столица ще е хазаин на 7-та среща на държавните ръководители от Инициативата " 16+1 ". Програмата включва пленарно съвещание на министър председателите, бизнес конгрес, гала за сключване на документи.

" Надявам се срещата да е доста сполучлива ", съобщи Ван И. Китайският външен министър назова България " благонадежден сътрудник " на страната му в Централна и Източна Европа и " наш добър другар в Европейския съюз ". Той поздрави за външнополитическите триумфи Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. " България има доста мощни страни и може да научим доста един от различен ", добави той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР