Лично аз поемам сериозен ангажимент - 20 400 лв. аз

...
Лично аз поемам сериозен ангажимент - 20 400 лв. аз
Коментари Харесай

Валери Симеонов с оферта към БСП депутатка - дава ѝ 20 400 лева, ако роди три деца

" Лично аз поемам сериозен ангажимент - 20 400 лева аз ще ви ги дам за три следващи раждания. Дайте да видя какъв брой време ще ви отнеме ".

Това заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов на депутата от БСП Виолета Желева по време на дебатите по окончателното приемане на бюджета за следващата година.

Повод за думите на Симеонов беше предложение на Българска социалистическа партия еднократната помощ за раждане на второ и трето дете да се увеличи. В момента за първо дете се оферират 200 лева и 600 лева за второ. Идеята на социалистите беше за второ и трето дете да се дават по 6400 лева. 

За да отбрани концепцията, на трибуната излезе депутатът от левицата Виолета Желева. След изявлението ѝ обаче някогашният вицепремиер по обществената политика дефинира предлагането на Българска социалистическа партия като популизъм.

Той се обърна към Виолета Желева с думите, че е млада и ѝ каза да попита майка си и татко си техните баби и дядовци какви материални тласъци са получавали, когато са правели деца.

" Млади сте, поговорете с госпожа Янкова ", посъветва той, визирайки депутата от Българска социалистическа партия Дора Янкова.

По време на словесните престрелки с опозицията някогашният вицепремиер реши да предложи пари на Желева, с цел да роди три деца.

Друг народен представител от Българска социалистическа партия - Весела Лечева, отговори на Симеонов, че времената са разнообразни и са нужни нови подходи. Времето към този момент е друго, хората към този момент не работят за дела, а за разцвет, сподели тя и постави под въпрос постигнатото от Симеонов в региона на демографията от времето му на отраслов вицепремиер. По думите ѝ очевидно не приключил доста, щом се е върнал като депутат.

Не можете да изкарате една седмица без да извършите едно скандално изявление. Как не Ви беше позор да отправите това предложение към който и да е сътрудник депутат?, каза социалистът Георги Свиленски във връзка изявлението на Симеонов. " За Вас всичко е пари и власт ", добави той. 

Симеонов отговори, че оставил бизнеса и компаниите си, с цел да пристигна в Народното събрание, и вече е потвърдил, че за него няма значение каква позиция заема.

Нямам терзания за това дали заемам някакъв пост или не. За мен доста по-важно е да бъда аз, подобен какъвто се одобрявам - непосредствен и почтен, заяви той.

На рецензиите на Лечева Симеонов отговори, че в ролята си на отраслов вицепремиер е работил с няколко министерства да отвори пазара за българи от трети страни и облекчи режима за приемане на синя карта. Според него 7800 българи са се възползвали и пристигнали да работят, по този метод доста спомагайки летния туристически сезон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР