Личните лекари в София вече ще получават ваксини от 10

...
Личните лекари в София вече ще получават ваксини от 10
Коментари Харесай

Личните лекари в София вече ще получават ваксини от 10 пункта

Личните лекари в София към този момент ще получават ваксини от 10 пункта. Това изясни в ефира на зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов. По думите му, сегашната организация за имунизирането ще бъде по-добра и тя ще засегне около 850 опщопрактикуващи лекари.

До четвъртък ще се декларират нужните ваксини и типа им, както и поръчка в кой пункт да ги получат. В петък тази информация ще бъде обработвана, а в понеделник персоналните лекари ще могат да получават декларираните ваксини. 

Д-р Брънзалов разяснява, че количества от имунизациите има, най-желани са РНК-ваксините. От през вчерашния ден има смяна в късата информация на имунизацията на Pfizer, която вече може да се съхранява при температура от 2 до 8 градуса до 31 дни. По негови наблюдения доста хора се двоумят дали да се имунизират, само че огромна част от рисковите пациенти към този момент са обхванати от имунизационния развой. 

От началото на година до момента са доставени над 2,5 милиона дози, а над 1 милион са поставените дози. В последните седмици се следи интензивно присъединяване от страна на всички медицински експерти, което разрешава всеки ден да се реализират положителни резултати. Това съобщи в ефира на изпълнителният директор на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов.

Той заяви, че в понеделник страна ни е получи нови 274 000 дози от имунизацията на Pfizer, а през днешния ден се чакат и 19 000 дози от Janssen. Заради огромния брой доставки Кирилов се надява в идващите седмици да се усили темпът на имунизация и по-бързо да бъде достигнато нужното равнище, което Европейската комисия слага за справяне с пандемията.

Според Кирилов до преди няколко седмици главният проблем в Европейски Съюз е бил дефицитът на дози, само че с помощта на диалозите на международните водачи, в този момент може да бъде реализирано ускорено снабдяване на повече количества от имунизациите.

Относно оценката по съветската ваксина " Спутник V " Кирилов заяви, че в идващите дни се чака да бъде осъществена ревизия по индустриалните бази в Русия. Данните ще бъдат оценени, с цел да проучат качеството и сигурността на съветската ваксина. Стартирал е и прелиминарен обзор и за китайската ваксина на " Синовак ", за която скоро се чака по-подробна информация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР