Личните лекари ще могат да раздават с до 10 на

...
Личните лекари ще могат да раздават с до 10 на
Коментари Харесай

Джипитата получиха повече направления за раздаване

Личните лекари ще могат да раздават с до 10 на 100 повече посоки за експерти, заяви БНР. Районните здравни каси ще имат опцията да разпределят към джипитата повече посоки както за експерти по този начин и проучвания. Това стана ясно от думите на зам.- министъра на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК - Жени Начева.
От думите и стана ясно, че Надзорният съвет на НЗОК към този момент е приел това решение. Решението е взето в интерес на потребностите на популацията.
"Направленията са в сходство с потребностите на популацията от брой прегледи и проучвания в границите на контрактуваните стойности в Националния рамков контракт. Тъй като има нарастване на бюджета и за профилирана, и за медико-диагностична активност, тези средства ще отидат допълнително посоки ", изясни Начева.
Освен това Надзорният съвет взе решение персоналните лекари, които открият процедура в отдалечени или труднодостъпни региони, да получат по 500 лв. еднократна помощ.
Възможни са наказания за откритите нарушавания в столичната болница "Св. Екатерина ", съобщи Начева. "Във връзка с откритите нарушавания ще бъдат подхванати и съответни дейности - такива, каквито са планувани в нормативните ни документи ", изясни ръководителят на надзорния съвет. Тя изрази съжалението си, че този проблем е ескалирал толкоз доста медийно.
Тя не вижда отношение сред цената на изделията и този съответен случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР