Личните лекари ще могат да дават до 7 дни болничен.

...
Личните лекари ще могат да дават до 7 дни болничен.
Коментари Харесай

Личните лекари ще могат да дават до 7 дни болнични

Личните лекари ще могат да дават до 7 дни болничен. Това предлага държавното управление като мярка за справяне с подправените болнични. Освен това, по границите ще ни ревизират дали когато излизаме от страната не се водим в болнични.

Предлаганите ограничения са част от признатия от държавното управление разбор за аргументите за увеличение на броя на болничните и неизплащаните средства.

Предлага се още, в случай че втора лекарска комисия потвърди, че съответният човек не е фактически болен, болничният да се анулира, а лекарят, който го е издал, да бъде глобен.

Друго предложение е да се понижи допустимият период на болнични, издавани от лекарска комисия, от 30 на 20 дни, а този от джипито да е седем вместо досегашните 14 дни без спиране като в границите на годината персоналният доктор ще има предел от болнични дни за едно лице не повече от 20.

За бизнеса се предлага, в случай че има подписан контракт с лечебно заведение, да може да изпраща на още един обзор болния в него, в случай че се съмнява за корист.

Освен това се предлага граничните служби да имат достъп до регистъра на болничните и при излизане от страната да вършат инспекции, като подават информация към Национален осигурителен институт, в случай че индивидът сега е в болнични.

Правителството даде период от един месец, в който предложенията да се разискват с бизнеса и синдикатите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР