Личните лекари няма да бъдат санкционирани, ако пациентът не се

...
Личните лекари няма да бъдат санкционирани, ако пациентът не се
Коментари Харесай

Без глоби за джипитата, ако пациентите не идват на преглед

Личните лекари няма да бъдат глобени, в случай че пациентът не се яви на профилактичен обзор. Това се показва в позиция на НЗОК, представена от Българска телеграфна агенция.

В Закона за здравето е регламентирано, че който не се яви на наложителен профилактичен медицински обзор, проучвания или имунизация, се санкционира с санкция от 50 до 100 лева, а при наново отсъствие - от 100 до 200 лева, напомнят от пресслужбата.

От НЗОК обмислят способи за стимулиране на пациентите да се употребяват от правото си на профилактичен обзор. Едва към 38 на 100 от хората на възраст над 18 години посещават персоналния си доктор за профилактика, заплатена от НЗОК, допълниха още от НЗОК.
Нова концепция: Глобяват пациенти при отвод от профилактичен обзор Лекари и пациенти са срещу
Предвижда се осведомителна акция за повишение на знанията на здравноосигурените за дейностите, които правят общопрактикуващите лекари и лекарите експерти от извънболничната здравна помощ за предварителна защита на тежки социалнозначими болести.

Здравният министър предлага с изключение на санкция, хората, които пропущат прегледа, да имат по-висока здравна вноска, както и да заплащат повече за някои действия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР