Личните лекари, които са попълнили некоректно медицинската документация за направените

...
Личните лекари, които са попълнили некоректно медицинската документация за направените
Коментари Харесай

Ще наказват лични лекари за некоректно попълнени имунизации на децата

Личните лекари, които са попълнили неточно здравната документи за направените имунизации на децата, ще носят административна и наказателна отговорност. Това излиза наяве от предписание на столичната Районна здравна ревизия (РЗИ), издадено във връзка влизането в действие на Наредба № 6 за реда и изискванията за осъществяване на диагностика, профилактика и надзор на обособени заразни заболявания на дихателната система, показва offnews.bg
От РЗИ София припомнят, че с наближаването на новата образователна година на децата и учениците би трябвало да бъдат предоставени здравните картони с запълнен имунизационен статус.
Това изисква изписване на всеки банкет на ваксина с доза, сериен номер и дата на слагане.
„ Изписването „ дава отговор за възрастта " не се приема за правдиво, тъй като затруднява бързото събиране на съответна информация при пораждане на епидемиологична обстановка и вземането на съответни противоепидемични ограничения ", се споделя още в писмото.
От РЗИ упорстват за прецизно съблюдаване на наредбите в Наредбата във връзка с диагностика, регистрация и ограничения по отношение на контактните лица поради моментната епидемиологична обстановка от морбили в столицата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР