Личните лекари излизат на протест днес. Той е насрочен за

...
Личните лекари излизат на протест днес. Той е насрочен за
Коментари Харесай

Личните лекари излизат на протест

Личните лекари излизат на митинг през днешния ден. Той е плануван за 12:30 ч, заяви доктор Николай Брънзалов от Национално съдружие на общопрактикуващите лекари пред БТВ.

Джипитата упорстват за понижаване на административните им действия и отговорности, които не им разрешават да извършват главните си отговорности като лекари. След като попълним всичко остава минутка за обзор, възмути се доктор Брънзалов.

Натоварването ни е толкоз огромно, че към този момент има умряли сътрудници на работните им места, уточни той.

Семейните лекари не за първи път желаят законодателна смяна за отпадане на докладите с описите на касовите бележки, само че резултат няма.

Последния път, когато излязохме в един студен ден, от Министерството на здравеопазването небрежно ни поканиха в едно мазе, двамата зам.-министри се срещнаха с нас, споделиха, че били образувани работни групи и така нататък - бързаха да се отърват, напомни лекарят.

Джипитата упорстват всички освободени в този момент от потребителска такса да я заплащат в цялостен размер, а сумите да им бъдат възстановявани от съответните институции.

Според джипитата потребителската такса би трябвало да е 1% от минималната заплата, а 24-часовото им разположение на пациентите да отпадне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР