Личните лекари без специалност по обща медицина ще имат още

...
Личните лекари без специалност по обща медицина ще имат още
Коментари Харесай

Д-р Н. Брънзалов: 673 джипита могат да останат без работа

Личните лекари без компетентност по обща медицина ще имат още 4 години да я придобият. Това взеха решение депутатите от Здравната комисия на първо четене. Поредното удължение на периода се постанова поради заплахата хиляди българи да останат без фамилни лекари след 3 юни. Д-р Николай Брънзалов от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари се разгласи срещу тази мярка.
Националното съдружие на общопрактикуващите лекари е срещу тази пролонгация, а решението тя да се даде за следващ път еу политическо, съобщи доктор Брънзалов пред Българска национална телевизия. 16% или 673 души са общопрактикуващите лекари, чиито практики би следвало да бъдат заличени, както демонстрира статистиката.

По думите му, всичко това демонстрира острия дефицит на общопрактикуващи лекари в страната.

Общата ни възраст е толкоз напреднала, че надали след пет години картинката ще е по-различна, счита медикът.

Множество общопрактикуващи от дребни обитаеми места нямат време за специализация, какъвто е казусът с доктор Стоян Костов от Кресна.

Д-р Бръвзалов се разгласи за това да се даде пролонгация за специализацията на лекари, които са я почнали, а не за тези, които нямат желание да придобият такава. По думите му, специализацията е значима, тъй като медицината се развива бързо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР