Личните карти са валиден идентификационен документ за самоличност. Шофьорските книжки

...
Личните карти са валиден идентификационен документ за самоличност. Шофьорските книжки
Коментари Харесай

Българите в чужбина с изтичащи документи в периода 13.03 – 31.10.20 разчитат консулствата да работят

Личните карти са годен идентификационен документ за идентичност. Шофьорските книжки са годен документ за ръководство на МПС единствено на територията на страната. Това стана ясно от ексклузивен брифинг на Министерския съвет, на който беше направено уточнението за изтичащи персонални документи в интервала 13.03 – 31.10.2020 година
Докога тъкмо важат изтичащите от 13 март до 31 октомври персонални карти и шофьорски книжки, припомнете си ТУК!
Що се отнася до българите зад граница,.
Удължават се с 6 месеца документите на непрекъснато пребиваващите в България чужденци – още веднъж тези, чиито документи изтичат в интервала 13.03 – 31.10.20. Към момента миграционната конюнктура в България е спокойна, споделиха от дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи.
По статистика има и внезапен спад на заявките за персонални документи, само че се чака през лятото да има най-вече изтичащи документи. А в случай че някой с изтичащ документ желае да пътува на открито, би трябвало да си извади документ – с експлицитното конкретизиране, че има карантина и пътуването зад граница е доста затруднено.
Що се отнася до изтичащите разрешителни за оръжия, те ще важат до 2 месеца след края на изключителното състояние. Щом изключителното състояние падне (засега датата е 13 март), тогава всеки законен собственик на оръжие ще има 2 месеца по-късно да си изкара нов документ.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-ново за ковид, 26 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР