Личните данни на създателя на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг

...
Личните данни на създателя на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг
Коментари Харесай

Данните на Зукърбърг също са изтекли

Личните данни на основателя на обществената мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг също са били употребявани от компанията „ Кеймбридж аналитика”. Това стана ясно по време на второто чуване на милиардера пред американския Конгрес.

Информационните организации побързаха да създадат коментар, че даже софтуерно напредналият основател на обществената мрежа не може да опази персоналните си данни. Въпреки това Зукърбърг е безапелационен, че потребителите в обществената мрежа имат задоволителен надзор върху това, което споделят и персоналните им данни.

„ Всеки път, когато някой избере да разгласява нещо във Фейсбук – това е надзор. Това не е заровено някъде в настройките”, разяснява Зукърбърг пред конгресмените. Той е безапелационен, че всеки един консуматор има опцията да избира какво да разгласява за себе си и какво не, заяви Би Ти Ви.

В същото време милиардерът призна, че неговата компания може по-добре да изясни по какъв начин работи механизмът на рекламата, който разрешава т.нар микротаргетиране, което насочва рекламни известия предвид на следените персонални желания и ползи на потребителите в мрежата.

По мотив желаните нови европейски правила за сигурност за персоналните данни, Зукърбърг отговори, че „ компанията работи по въпроса в момента”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР