Личните данни на почти всички жители на Еквадор са достъпни

...
Личните данни на почти всички жители на Еквадор са достъпни
Коментари Харесай

Личните данни на еквадорците са били достъпни онлайн

Личните данни на съвсем всички поданици на Еквадор са налични онлайн, съобщи компания за киберсигурност vpnMentor, съобщи БГНЕС.
Подробности за над 20 милиона души се съхраняват на сървър без отбрана в Маями. Той е благосъстоятелност на еквадорската компания Novaestrat.
Базата включва имена, дати и телефонни номера, номерата на персонални карти, данъчни идентификационни номера и имената на членовете на фамилията.
Еквадор има население от към 17 милиона души, което значи, че всеки от тях е обиден, в това число и хора, които имат бизнес или са правили финансови интервенции в Южноамериканската страна.
Данните към този момент не са налични онлайн, само че не е ясно дали някой към този момент не ги е източил, разясняват чиновници от компанията, подала сигнала.
Затова от vpnMentor предизвестиха за вероятните последствия за гражаните. 
„ Злоумишлена страна с достъп до изтеглените данни вероятно би могла да събере задоволително информация, с цел да получи достъп до банкови сметки и повече “, гласи изказване на компанията.
Говорител на генералния прокурор на Еквадор съобщи, че е открит теч на информация - изтеглени са данните на 7 милиона деца.
„ Получената от нас информация е доста сериозна “, сподели Паула Ромо, министър на вътрешните работи. Тя съобщи, че следствието ще стигне до виновните за закононарушението и те ще бъдат осъдени. 
В понеделник управляващите претъсриха дома на шефа на Novaestrat.
Президентът на Еквадор - Ленин Морено, съобщи, че ще вкара законодателство, с цел да подсигурява сигурността на персоналните данни на еквадорците.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР