Личните данни на над 35 000 български потребители във Фейсбук

...
Личните данни на над 35 000 български потребители във Фейсбук
Коментари Харесай

Над 35 000 българи засегнати от скандала с Фейсбук

Личните данни на над 35 000 български консуматори във " Facebook " евентуално са били събрани непозволено от компанията " Кеймбридж Аналитика " (Cambridge Analytica), оповестиха от обществената мрежа след питане на Българска национална телевизия.

Социалната мрежа изяснява, че 18 български жители са свалили приложение под формата на анкета. Чрез приложението се давало достъп до персоналната информация, само че освен на тези 18 консуматори, а и на техните другари във " Facebook ".

Така броят на засегнатите бил доста по-голям - 35 718 българи.

Приложението е получило достъп до съвсем задачите профили на хората. Освен листата с контакти, изтеклата информация включвала и елементи като е-поща, рожден ден, роден град, място на престояване, фотоси, видеа, лайкове и изявления в обществената мрежа.

От обществената мрежа изясняват, че не всички консуматори са наранени еднообразно, тъй като разрешенията за приложението се променяли във времето.

" Използвахме допустимо най-разширена методология ", изясняват от " Facebook ".

" Това е най-хубавата ни прогноза за броя на хората, които непосредствено са конфигурирали приложението, и броя на приятелите им, чиито данни може да са били събрани. "

Припомняме, от през вчерашния ден обществената мрежа стартира да уведомява потребителите, които са наранени от абсурда. По последни данни броят на засегнатите е близо 87 милиона консуматори.

От " Facebook " прецизират още, че 97.2% от потребителите, които са конфигурирали приложението, евентуално са го създали от Съединени американски щати.

От всичките наранени хора - както тези, взели участие в анкетата, по този начин и техните другари, 81.6% са били в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР