Личните данни на клиентите на Сбербанк се оказаха на черния

...
Личните данни на клиентите на Сбербанк се оказаха на черния
Коментари Харесай

Данните на 60 млн. руснаци изтекоха на черния пазар

Личните данни на клиентите на Сбербанк се оказаха на черния пазар, осведоми " Комерсант ". Продавачите твърдят, че разполагат с данните на 60 млн. кредитни карти, както настоящи, по този начин и закрити (банката разполага с към 18 млн. дейни карти).

Изтичането на данните може да е станало в края на август. Експертите, които разполагат с данните, считат, че те са достоверни и дефинират приключването им като най-крупното в съветския банков бранш. От Сбербанк дават обещание да ревизират достоверността въз основата, само че твърдят, че няма закани към парите на клиентите.

Обявата за продажба на " свежа база на крупна банка " се появи през предишните почивни дни на профилиран конгрес, блокиран от Роскомнадзор. По думите на продавача, той осъществя данни за над 60 млн. кредитни карти. Пръв видя обявите създателят на DeviceLock Ашот Оганесян. Потенциалният продавач предлага експериментален откъс въз основата с персоналните данни от 200 реда.

Фрагментът разполага с данни на 200 души от разнообразни градове, които обслужват Уралската териториална банка Сбербанк.

В таблицата има и детайлни лични данни, подробна финансова информация за кредитните карти и интервенциите. В качество " Дата на приключване ", която може да свидетелства за датата на приключване на данните, е показана 24 август 2019 година Има и думи way4 или w4, които е возможно да се отнасят към платформата за обработка на Way4, която към този момент към 10 година се употребява от Сбербанк.

За инспекцията на тези данни от " Комерсант " са открити клиенти от " мострата " в обществените среди, а по този начин също изучавал информация за номерата, картите и телефоните в мобилното приложение на Сбербанк, което при паричен превод разрешава да се види информация за получателя.

Заявеният размер информация (60 млн. реда) може да свидетелства за това, че приключването на данни е повлияло на данните на кредитните карти на банката. Според продавача въз основата данни, тя е разрушена на 11 елементи, колкото са и териториалните банки на Сбербанк.

Журналисти от изданието са поискали своите данни, с цел да ревизират достоверността въз основата и се оказало, че те съответстват, в това число и с предходните им места за работа. Номерата на договорите за откритите кредитни карти и сътрудниците, които са ги подписали, също съответстват.

Според експерти по осведомителна сигурност приключването може да е станало от банката. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР