Личните данни на 60 милиона руснаци са с открит достъп,

...
Личните данни на 60 милиона руснаци са с открит достъп,
Коментари Харесай

Личните данни на 60 млн. руснаци изтекоха в интернет

Личните данни на 60 милиона руснаци са с открит достъп, написа вестник „ Коммерсанть “, като се базира на информация от създателя на компания DeviceLock (специализирана върху отбраната от приключване на персоналните данни) Ашот Оганесян.
Според източника на изданието, приключването визира ползите на към 60 милиона руснаци, хипотетично клиенти на Сбербанк, чиито детайлни персонални данни, както и подробна финансова информация, са се оказали качени в интернет през август на профилиран конгрес, който е блокиран от „ Роскомнадзор “, съобщи организация Фокус.
Близък до Централната банка на Русия източник на вестника допуска, че случаят е „ изнасяне “ въз основата данни на Сбербанк. По думите на различен събеседник на вестника, информацията може да е качена от някой, който има административен достъп до нея.
Както оповестява Оганесян, той е ревизирал 240 записа от базата и „ мога да потвърдя, че в тях се съдържат данни на действителни хора, които имат картова сметка в Сбербанк “.
От Банката обявиха пред изданието, че размерът на похитените данни „ е неосъществим, защото общият брой на кредитните карти е няколко пъти по-малък “. Освен това открадната информация няма да разреши на злонамерени лица да изтеглят пари от картите на клиентите, защото в тях отсъстват кодовете CVV, а всяка транзакция без показване на карта се удостоверява посредством смс-парола.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР