Лични са причините за оставката на изпълнителния директор на Топлофикация-София

...
Лични са причините за оставката на изпълнителния директор на Топлофикация-София
Коментари Харесай

По лични причини е оставката на директора на "Топлофикация"-София, обяви Николай Стойнев от ГЕРБ

Лични са аргументите за оставката на изпълнителния шеф на " Топлофикация " -София инж. Кремен Георгиев, съобщи общинският консултант от ГЕРБ Николай Стойнев, доскорошен ръководител на комисията по стопанска система в Столичния общински съвет (СОС).

За краткотрайно изпълняващ длъжността е назначен Александър Александров, експерт по топлоенергетика. Предстои съставяне на новата отраслова комисия към общинския съвет, която ще изслуша управлението на отоплителното сдружение, сподели Стойнев.

Той добави, че всяка есен " има избрана сума, която " Топлофикация " -София дължи на " Булгаргаз ", само че с изравнителните сметки се покриват част от тези задължения. Само към " Булгаргаз " те са над 500 милиона лв., като наскоро държавното сдружение заведе правосъден иск към софийската " Топлофикация " за 35 милиона лв.. Общинският съвет и новото управление дружно ще търсят решения за развиването му, даде обещание Стойнев.

" Не мисля, че аргументите, довели до тази оставка, са единствено персонални ", разяснява Калоян Паргов, ръководител на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет (СОС). Той настоя за незабавно съвещание на три комисии, които имат отношение към казуса – по инженерна инфраструктура и нергийно обмисляне, по стопанска система и благосъстоятелност, и по финанси и бюджет.

Финансовият одит на сдружението е належащ, с цел да се разбере размера на задълженията. Паргов напомни, че някогашният общински съвет одобри през лятото стратегия за търсене на интернационален съветник на сдружението, който да предложи финансов модел за здравяването и развиването му.

" Искаме идващото управление на " Топлофикация " -София да бъде определено с конкурс и всички претенденти да показват своите концепции ", прикани Паргов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР