Лични лекари вече взимат такса „извинителна бележка“, която учениците представят,

...
Лични лекари вече взимат такса „извинителна бележка“, която учениците представят,
Коментари Харесай

Такса „извинителна бележка“ от личния лекар


Лични лекари към този момент взимат такса „ извинителна записка “, която учениците показват, когато отсъстват по болест.

Причината е, че от тази образователна година документът, служител за извинения на отсъствия, е по-стриктен и изисква повече писане, тъй като на него би трябвало да попадат номерът на амбулаторния лист, неповторимият индентификационен номер на лекаря и други данни.

Промените бяха въведени за секване на порочната процедура за показване на подправени бележки, когато учениците кръшкат от час. Новата такса е за издаване на административен документ и не опонира на закона, тя не е наложителна, само че джипитата имат право да я изискват, изясни пред „ Монитор “ ръководителят на Нaциoнaлнoтo cдpyжeниe нa oбщoпpaктикyвaщитe лeкapи в Бългapия доцент Любомир Киров.

Социална политика на гърба на изпълнителите на здравна помощ е извънредно време да престане да се прави, безапелационен е той. Доц. Киров добави, че издаването на бележки е спомагателна активност за джипитата, която не се заплаща от здравната каса.

Иначе таван на таксата няма. Така на процедура всеки доктор може да реши каква да бъде цената за услугата по свое убеждение. Ние като организация няма да определим ценоразпис. Това е персонално решение на всеки сътрудник, тъй като всеки един от тях освен работи, само че и е притежател на своето дружество за здраве. Това съгласно нас ще е една спомагателна мярка против злоупотребата с медицински бележки и понижаване на натиска от страна на някои родители върху сътрудниците, означи още доцент Киров.

Тарифите за издаване на здравна записка варират сред 1лв. и 5 лева, демонстрира инспекция на „ Монитор “.

Лекарите в Стара Загора пък желаят да бъде призната единна такса за издаване на извинителна записка, която може да бъде сред 1 лева и 3 лева Сумата ще бъде изяснена на идно общо заседание, което е планувано за 24 октомври, заяви ръководителят на районната лекарска гилдия в града на липите доктор Георги Бакоев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР