Лични лекари алармираха, че не могат да издават болнични листове

...
Лични лекари алармираха, че не могат да издават болнични листове
Коментари Харесай

Личните лекари: Не можем да издаваме болнични за доброволна карантина

Лични лекари сигнализираха, че не могат да издават болнични листове за така наречен доброволна карантина на лица, завърнали се от страни с разпространяване на ковид, защото за задачата би трябвало да се промени Наредбата за битка със заразните болести. Новият ковид не е включен в нея, заяви пред „ Хоризонт “ доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на Управителния съвет на Лекарския съюз.

„ Няма по какъв начин да се позовем на в този момент съществуващите документи, тъй че ще изчакаме решението на министерството и на спешния щаб - дали ще включат това заболяване, и в случай че да - при какви условия, за кои пациенти. Задаваме въпроса по какъв начин ще бъдем уведомявани, че индивидът в действителност е бил на въпросното място “, сподели тя.

Д-р Гергана Николова изясни, че би трябвало да се посочи дали под формата на ТОРС (тежък изострен респираторен синдром) може да се одобри и коронавирусът и пациентите, които се одобряват като заразоносители, да получат карантина въз основа на този синдром, който е включен в Наредбата за битка със заразните болести.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР