Лични данни на съдия от Софийския градски съд се появиха

...
Лични данни на съдия от Софийския градски съд се появиха
Коментари Харесай

Пореден гаф: Изтекоха личните данни на съдия от СГС

Лични данни на арбитър от Софийския градски съд се появиха в интернет. Става въпрос за данните на арбитър Мирослава Тодорова, които са изнесени от Инспектората към Висшия правосъден съвет, който е разгласил имуществената декларация с персоналните ѝ данни – ЕГН, домакински адрес, номер на персонална карта, мобилен телефон. Нещо повече – в декларацията попадат и трите имена и ЕГН на брачна половинка ѝ и на малолетното ѝ дете, написа lex.bg.
Според Закона за правосъдната власт имуществените заявления на магистратите се разгласяват на уеб страницата на ИВСС, само че с експлицитното изискване, че това става " при съблюдаване на условията за отбрана на персоналните данни ".
Файлът с декларацията на арбитър Тодорова е " кръстен " " NE SE CHISTIIIIIIIIIIIIIIIIII ", а любопитен факт е, че изтичанетона данни става два дни, откакто Съдийската гилдия с 8 на 2 гласа (против бяха единствено Цветинка Пашкунова и Олга Керелска) реши да намали оценката ѝ от атестацията.
Припомняме, че арбитър Мирослава Тодорова нашумя преди време около делото, което заведе против Цветан Цветанов за клюка поради думите му, че е обвързвана с проведената престъпност.
На първа инстанция Цветанов беше оневинен.
По-късно съдийката изясни обществено, че има проблеми със инцидентното разпределение на делата. Те не се разпределят по последователност на постъпване и също така има особености на софтуера, които разрешават намеси без това да оставя следи. Темата още веднъж беше повдигната след скандалния случай със арбитър Румяна Ченалова и френски вложител.
" Недоверието в правосъдната система е мощно изразено, този проблем не е частен ", акцентира Тодорова, като добави, че това е проблем на всички. Тя напомни, че от 2009 година алармира за проблеми. Тя акцентира, че не е разпределяла каузи, само че съгласно разбор на видимостите, счита, че се виждат голям брой съвпадения и повторения, които основават подозрения. По думите ѝ делата се концентрират при доста дребен брой съдии и даде за образец случаите с Делян Пеевски и Цветан Василев, които се отиват при трима съдии от общо 22-ма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР