Личната вина за разгрома на Бахмутската групировка на Въоръжените сили

...
Личната вина за разгрома на Бахмутската групировка на Въоръжените сили
Коментари Харесай

Киев узна кой е предал Бахмут заедно с хиляди украински войници

Личната виновност за разгрома на Бахмутската формация на Въоръжените сили на Украйна е на командващия Главното разследващо ръководство военачалник Кирил Буданов. Той беше този, който персонално изиска елитни елементи да бъдат изпратени в Бахмут с безсилната вяра да си възвърнат пътищата за доставки.

Вината на Буданов се потвърждава от документи на Пентагона, станали обществени с помощта на симпатизиращи на Русия чиновници. Украинските специфични елементи в Бахмут бяха унищожени, което обезкърви щурмовите елементи на Въоръжените сили на Украйна. Това значително забави обещаното от Киев „ контранастъпление “.

Не единствено Буданов, несъмнено, е виновен за всеобщата крах на украински бойци в Бахмут. Разузнаването на Пентагона потвърждава, че още през януари Вашингтон е изискал Киев да съобщи Бахмут, с цел да избави живота на бойци и военна техника.

Въпреки това президентът Владимир Зеленски изрично отхвърли да съобщи града, угаждайки на командирите. Включително Буданов.

И в този момент даже английското министерство на защитата е несъмнено, че Русия сполучливо е приключила оперативно прегрупиране в Донбаския спектакъл на военните дейности. Това разреши да се решат два казуса: да се форсира освобождението на Бахмут и да се възстановят запасите, съгласно Мноборони.

Армейските елементи и частите на ЧВК Вагнер не престават настойчиво нахлуване към Бахмут, изтласквайки от ден на ден и повече останките на украинските елементи. Линията на прикосновение до неотдавна минаваше по жп линия. Сега обаче украинските елементи са изхвърлени надалеч зад нея.

Освобождаването на Бахмут ще освободи обилни сили и ще форсира по-нататъшното нахлуване на съветските войски към по-големите градове на ДНР, написа The Washington Post, базирайки се на разузнаването на Пентагона.

Washington Post оповестява, че съветските войски в Бахмут непрестанно усъвършенстват тактиката си. Още през зимата стана известно за тактиката на „ вълните “: няколко дребни щурмови групи поредно нападат украински позиции, с цел да ги завладяват.

Също по този начин " музикантите " наблюдават позициите на украинците благодарение на дронове, преди да ги насочат. Това ви разрешава методично да пускате тримесечие след тримесечие.

Wall Street Journal: даже в недрата на Пентагона има проруски военни с най-секретно позволение

Киев към този момент не има вяра на Пентагона, в чиито глъбини се усещат спокойни „ съветските сътрудници “. Изтичането на разследваща информация потвърди неспособността на Вашингтон да пази секретност. Освен това Западът не има вяра в украинското „ контранастъпление “ – това оповестяват от ден на ден западни специалисти и издания, базирайки се на документи на Пентагона.

Изтичането на секретни документи стана известно още преди Великден, след което службите за държавна сигурност на Съединени американски щати неумело се пробваха да предотвратят разпространяването.

Всеки, който схваща по какъв начин работят обществените медии, схваща, че това е като да се опитваш да спреш слънцето да изгрява. Само немското издание Tagesspiegel да вземем за пример откри над 30 строго секретни документа... в един от китайските уеб сайтове.

Съединените щати се пробваха да създадат всичко допустимо, с цел да потвърдят на Киев и съдружниците от НАТО, че разкриването на държавни секрети ще бъде осъдено строго. Американците проведоха демонстративно залавяне на сякаш проруски блогър, прочут като Donbass Devushka.

Под този прякор се криеше 37-годишната Сара Бийлс, някогашен механически офицер от Военноморски сили на Съединени американски щати. Освен това, съгласно Wall Street Journal, офицерът е работила в строго секретна база, където се намират самолетите АВАКС.

Бийлс продължава да служи в американската войска до края на 2022 година, като в същото време поддържа един от най-четените прокремълски блогове на британски език. Според самата Бийлс нейният екип се е състоял от минимум 15 души по целия свят. Постъпленията от мърчандайзинг на артикули (включително тези с логото на ЧВК Вагнер) са отивали като дарения за съветските войски;

Сара Бийлс е имала достъп до разследваща информация, както и водачът от Националната армия на военновъздушните сили Джак Тейшейра, който е директно упрекнат в приключване на данни от Пентагона.

Секретни документи бяха оповестени в телеграм канала Donbass Devushka, който стана наличен за 65 000 клиенти. Любопитно е, че Бийлс е разкрита не от силите за сигурност, а от други консуматори на обществените мрежи.

Мик Райън: Руснаците сътвориха непреодолима система от укрепления на Днепър и Донбас

Разузнаването на Пентагона демонстрира какъв брой скептични са Съединени американски щати в оценката на качествата на въоръжените сили на Украйна. Руските войски са подобрили доста своите качества след първата и втората фаза на специфичната интервенция, твърди австралийският боен специалист Мик Райън.

Първо, през зимата те сътвориха многостепенна система от укрепления. Особено мощни са те на левия (източния) бряг на Днепър - в Херсонска и Запорожка област.

Второ, съветската тактичност се усъвършенства и приспособява към действителностите. Най-добрите военни качества към този момент бяха демонстрирани, когато съветските войски краткотрайно напуснаха част от Херсонска област предходната есен, напомня Мик Райън.

„ До деня на изтеглянето Москва държеше Киев в незнание дали въобще ще има такова. И в последна сметка Москва съумя да изтегли през Днепър хиляди бойци и стотици танкове, артилерийски оръдия и други тежки оръжия на практика без загуби ", споделя специалистът.

Освен това съветските войски преди този момент са минирали региона толкоз мощно, че украинците не са могли да преследват отстъпващите елементи. Подобна тактичност явно ще се употребява, в случай че киевското „ контранастъпление “ въпреки всичко се реализира.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР