Личната оценка на българите за работата им е по-скоро добра,

...
Личната оценка на българите за работата им е по-скоро добра,
Коментари Харесай

Всеки втори българин е доволен от заплатата

Личната оценка на българите за работата им е по-скоро добра, както и оценката им за началниците. Доволните от парите, които получават в работата си, са малко повече от недоволните. Това са част от изводите от месечното проучване на " Галъп интернешънъл ", извършено сред 13 и 22 април.

43% от пълнолетните българи настояват, че работят и са удовлетворени от работата си. 18% не са удовлетворени. 19% от запитаните сега са на бюрото по труда, само че като цяло са удовлетворени от работата, която са имали досега в живота си. Други 10% също не работят в този миг, само че са удовлетворени от възможностите, които са имали дотук. 7% още не работят, а останалите се затрудняват да отговорят.

Най-доволни са хората, които имат и най-високо обучение. Пенсионерите у нас наподобяват в сериозна степен удовлетворени от трудовия си път.

53% от работещите пълнолетни българи заявяват, че са удовлетворени от парите, които получават от работодателите си. 44% - че не са. Данните идват на фона на относително по-добрите индикатори за стопанската система и пазара на труда напоследък, само че не демонстрират уверено предимство на приемливоте оценки. Положителните оценки „ водят " с малко, само че и дялът на негативните е сензитивен.

58% от работещите пък споделят, че са удовлетворени от шефовете си, 24% не са, а 13% споделят, че нямат шефове. Останалите се затрудняват да отговорят. Във въпроси като този със заплащането и този за шефовете, несъмнено, може да се отразява и известна нерешителност на отговарящите.

Очакванията на българите за безработицата са на ниски равнища спрямо предишни интервали. През април 20% чакат повишение на безработицата и това е най-ниската точка от години. В последните няколко години тези упования се движиха към 40%, а по време на рецесията даже прекосяваха равнища от 70%. Междувременно порастват упованията безработицата да остане на равнища като сегашните (47% през този месец), а упованията за понижаване на безработицата се движат в последно време на равнища към и над 10%, като този месец са 14%. Всичко това значи, че скептицизмът за трудовите вероятности остава доминиращ, само че понижава.

Как синдикатите ще отбележат Международния ден на труда - на стр. 10
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР