Лична история, която ще разказва за обсебващите страсти в живота

...
Лична история, която ще разказва за обсебващите страсти в живота
Коментари Харесай

Паоло Сорентино снима филм за Марадона и Ръката на Бога - slava.bg

Лична история, която ще споделя за завладяващите пристрастености в живота му – носителят на „ Оскар “ Паоло Сорентино се връща в родния си град Неапол, с цел да снима нов филм със заглавие, което приказва задоволително единствено по себе си: „ Беше ръката на Бога “.

Снимките в Неапол би трябвало да стартират напълно скоро, с което Сорентино ще се върне към местата от своя кинодебют с „ Излишният човек “ отпреди 20 години. Лентата ще продуцират Fremantle за Netflix.

„ Беше ръката на Бога “ ще е съкровен, персонален филм, какъвто върша за пръв път в кариерата си. Весела и мъчителна история за съзряването. За мен този филм в действителност е завръщане вкъщи “, споделя Сорентино пред La Repubblica. С него режисьорът се завръща и към киното след последния си филм „ Те “ (2018) за Силвио Берлускони и след опита си с тв сериалите „ Младият папа “ и „ Новият папа “.

Марадона постоянно е бил константна големина в живота на Сорентино още от детските му години, както е признавал самият той в не едно изявление. В благодарствената си тирада със статуетката „ Оскар “ в ръка той цитира името му паралелно с това на Фелини, Скорсезе и Talking Heads като негови извори на ентусиазъм. Отдаде респект на фамозния футболист и във кино лентата си „ Младост “ (2015), въпреки там легендата на „ Наполи “ да е показан ненапълно като сатирична фигура: провиснал и натежал, само че с неустоимата харизма, която постоянно го е откроявала от масата...

В изявление за сп. „ Варайъти “ от 2015 година Сорентино споделя, че с изключение на всичко друго, Марадона, без да знае, е избавил живота му. „ Изгубих родителите си на 16 при случай с отоплителната система на вилата ни, където постоянно ходех с тях. Онзи уикенд обаче не отидох, тъй като желаех да виждам Марадона в мача на ФК „ Наполи “ с „ Емполи “. Това ме избави “.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР