Либийското правителство на националното съгласие (ПНС), базирано в Триполи, официално

...
Либийското правителство на националното съгласие (ПНС), базирано в Триполи, официално
Коментари Харесай

Правителството на Либия официално поиска военна помощ от Турция

Либийското държавно управление на националното единодушие (ПНС), основано в Триполи, публично изиска военна помощ от Турция, съобщи Ройтерс, като се базира на негов представител.

По-рано през вчерашния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че страната му ще изпрати бойци в Либия по молба на ПНС. По неговите думи това ще стане най-рано идващия месец.

Представител на поддържаното от Организация на обединените нации държавно управление, че то е поискало от Турция военна поддръжка по въздух, земя и море, с цел да спре офанзивата на така наречен Либийска национална войска (ЛНА) към Триполи.

През април основаната в Източна Либия ЛНА под командването на Халифа Хафтар стартира интервенция за завладяване на столица. Тя стигна до подстъпите на Триполи, само че никоя от двете страни в спора не може да вземе превес.

Вчера минимум двама цивилни бяха убити, а 20 - ранени, при въздушен удар в либийския град Зауия, на 45 километра западно от столицата, съобщи Франс прес, като се базира на представител на локалните управляващи.

ПНС упрекна за офанзивата ЛНА. Никой не е поел отговорност за нападението.

От началото на офанзивата към Триполи са били убити по данни на Организация на обединените нации повече от 280 цивилни и над 2000 бойци. 146 000 либийци са били принудени да изоставен дома си, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР