Либийската военна прокуратура издаде заповед за арестуването на маршала на

...
Либийската военна прокуратура издаде заповед за арестуването на маршала на
Коментари Харесай

Либия издаде заповед за ареста на Халифа Хафтар

Либийската военна прокуратура издаде заповед за арестуването на маршала на Либийската национална войска (LNA), Халифа Хафтар. Той води офанзивата против столицата на страната Триполи. Това заяви в Twitter държавното управление на Либийското национално съглашение, управлявано от министър-председателя Фаиз Сарай. Той е подкрепян от Организация на обединените нации.

По-рано либийската военна прокуратура издаде заповед за арестуването на Хафтар и шестима военни под негово командване, заяви вестник " Либия ". Те са упрекнати в бомбардиране на летището Митига, ситуирано на към 8 км източно от Триполи. Заради тях полетите бяха прекратени. Военните също по този начин са упрекнати в изстрелването на ракетни установки " Град ", които са довели до гибелта и пострадванията на цивилното население, както и до унищожаването на жилищната инфраструктура.

Министър-председателят Фаиз Сарадж прикани Международния углавен съд да проверява закононарушенията , осъществени от Хафтар. За задачата либийското държавно управление ще даде всички нужни документи и доказателства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР