Либийската национална армия (ЛНА) под командването на генерал Халифа Хафтар

...
Либийската национална армия (ЛНА) под командването на генерал Халифа Хафтар
Коментари Харесай

Хафтар даде на правителството на Сарадж 72 часа да напусне столицата

Либийската национална войска (ЛНА) под командването на военачалник Халифа Хафтар даде на силите, лоялни на ръководителя на държавното управление на Националното съглашение (ПНС) Файес Сарадж 72 часа да изоставен Триполи и Сирт, се споделя в изказване на формалния представител на командващия ЛНА Ахмед ал-Мисмари. Информацията съобщи РИА Новости, представена от БГНЕС.
" Атаките по град Мисрата ще продължат интензивно и без да стопират денонощно, в случай че Мисрата не изтегли групите си от Триполи и Сирт най-късно до три дни. Крайният период за евакуиране завършва в 00:00 в нощта на неделя против понеделник ", се споделя в прессъобщение.
След свалянето и убийството на либийския водач Муамар Кадафи през 2011 година Либия на процедура престава да действа като единна страна. В страната има двойната власт. Избраният от народа парламент ръководи на изток, а на запад, в столицата Триполи, Правителството на националното съглашение, ръководено от Файес Сарадж, ръководи с поддръжката на Организация на обединените нации и Европейския съюз. Властите на източната част на страната работят без значение от Триполи и си сътрудничат с армията на Хафтар, която от април не стопира да се пробва да превземе Триполи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР