Либийската национална армия (ЛНА) на Халифа Хафтар съобщи, че е

...
Либийската национална армия (ЛНА) на Халифа Хафтар съобщи, че е
Коментари Харесай

Силите на Хафтар свалили турски дрон край Триполи

Либийската национална войска (ЛНА) на Халифа Хафтар заяви, че е свалила турски военен дрон, който се готвел да нападна нейния позиции в региона на Триполи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хафтар стартира предишния април атака против силите на интернационално приетото Правителство на националното единодушие в столицата.

Според ЛНА дронът е изхвърчал от военното летище Митига, което приема вътрешни и интернационалните полети, откакто главната аерогара пострада тежко в конфликти през 2014 година По-рано през днешния ден бе обявено, че Митига е била подложена на ракетен удар, след което летището спряло да приема полети, а въздушното пространство над Триполи е затворено.

Турският външен министър прикани Русия да спре офанзивите на сирийския режим

Властите в столицата упрекнаха за офанзивата ЛНА.

На фона на продължаващите интернационалните старания за мир в Либия през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Хафтар е единственото затруднение за мира в северноафриканската страна. Чавушоглу акцентира в Давос, че Анкара работи с Русия и в Сирия, и в Либия, защото Москва е основен състезател, а опитите за съдействие с Европа са се провалили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР