Либийската национална армия (ЛНА), командвана от фелдмаршал Халифа Хафтар, потвърди,

...
Либийската национална армия (ЛНА), командвана от фелдмаршал Халифа Хафтар, потвърди,
Коментари Харесай

Силите на Хафтар потвърдиха, че се изтеглят от околностите на Триполи

Либийската национална войска (ЛНА), командвана от фелдмаршал Халифа Хафтар, удостовери, че разполага своите сили отвън Триполи, откакто държавното управление на националното единодушие (ПНС), прието от Организация на обединените нации, разгласи, че си е върнало цялостния надзор над столицата. Информацията съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
По-рано ПНС разгласи, че е поело надзор над целия град, като по този метод е прекратило траялата повече от година блокада от страна на силите на ЛНА.
Говорител на Хафтар съобщи, че изтеглянето на силите на ЛНА е " филантропичен жест, който цели да спести на либийския народ спомагателни кръвопролития ". 
Той добави, че преместването на силите също по този начин би трябвало да подкрепи напъните на военната комисия на Организация на обединените нации за постигането на мир в страната. 
" Обявяваме, че разполагаме нашите сили отвън Триполи, при изискване, че другата страна почете прекратяването на военните дейности ", сподели представителят. " Ако те не го уважат, ще продължим с военните интервенции и ще преустановим присъединяване си в договарянията на военната комисия ". 
По-рано задачата на Организация на обединените нации в Либия заяви, че след тримесечно спиране, двете враждуващи страни са подготвени да възобновят договарянията за спокойно решение на спора. Комисията се състои от петима представители на ПНС и още пет делегати на Хафтар. Преговори сред представителите се състояха и през февруари, само че те не доведоха дo резултат.
Темата продължава и в този материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР