Либия, Сомалия, Южен Судан и Централноафриканската република са най-рисковите страни,

...
Либия, Сомалия, Южен Судан и Централноафриканската република са най-рисковите страни,
Коментари Харесай

Кои са най-опасните страни за пътуване през 2020 г.?

Либия, Сомалия, Южен Судан и Централноафриканската република са най-рисковите страни, съгласно новата интерактивна карта Travel Risk Map. В нея са разкрити най-опасните страни в света за 2020 година

Създадена от специалисти по сигурността при пътуванията в International SOS, картата класира сигурността на страните по три разнообразни критерия: медицина, сигурност и пътна сигурност. За първите две категории те получават рейтинг от пет точки, до момента в който сигурността по пътищата се прави оценка от четири точки въз основата на % смъртност на всеки 100 000 души, написа Independent.

Картата има 5 цветови категории. Зелено е за страните, в които рискът е нищожен, жълтото е за невисок риск, оранжевото е за заплахата в междинни стойности, аленото е за страните във висок риск, а тъмночервено за рисков риск.
 Кои са най-влиятелните паспорти за 2019 година?
Кои са най-влиятелните паспорти за 2019 година?

Българският е измежду най-мощните 10 в света, с помощта на участието ни в Европейския съюз

Освен гореспоменатите страни, част от останалите, които са класифицирани като доста рискови за туристите са Ирак, Йемен, Венецуела, Хаити, Северна Корея, Мали, Нигер, Либерия.

От друга страна Исландия, Норвегия, Финландия, Дания, Швейцария, Люксембург, Словения, Андора и Архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан са оценени като най-безопасните .

Англия, Съединени американски щати, Канада, Австралия, Китай, както и огромна част от страните в Европа са посочени като нискорискови. България е измежду относително безвредните страни .

International SOS прави класациите си за медицински риск при пътешестване като оценя редица здравни критерии, в това число: равнище на инфекциозни болести, фактори на околната среда, данни за здравна евакуация, данни за произшествия по пътя, стандарт за незабавна здравна помощ, извънболнична и стационарна здравна помощ, достъп до фармацевтични доставки и културни, езикови или административни бариери.

Оценката на риска за сигурността при пътешестване прави оценка заканите към туристите от политическо принуждение (включително тероризъм, протести, политически стимулирани безредици и война), обществени безредици, принуждение и битова престъпност.

Други фактори, като стабилността на транспортната инфраструктура, положението на индустриалните връзки, успеваемостта на службите за сигурност и спешни обстановки, както и чувствителността на страната към естествени бедствия също се вземат поради.

Картата беше оповестена дружно с изследването на Ipsos MORI, наречено Business Resilience Trend Watch, в което са интервюирани повече от 1300 лица, вземащи решенията за бизнес пътуванията. Около 51% от тях считат, че рисковете за здравето и сигурността са се нараснали през последната година и 47% са очаквали опасности - в това число закани свързани със сигурността, цивилен и геополитически безредици - като показват, че чакат през идната година да набъбнат.
 Най-пренаселените туристически дестинации в света
Най-пренаселените туристически дестинации в света

В челната петица попадат два азиатски курорта и три европейски града
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР