Либия отхвърля плана на Европейския съюз за създаване на центрове

...
Либия отхвърля плана на Европейския съюз за създаване на центрове
Коментари Харесай

Либия отхвърля плана на ЕС за мигрантски центрове на нейна територия

Либия отхвърля проекта на Европейския съюз за основаване на центрове за мигранти на нейна територия и няма да бъде уверена с финансови тласъци, сподели Файес ал Сарадж, министър председател на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на страната, представен от " Ройтерс ".

Миналия месец Италия предложи в Африка да работят центрове за банкет и идентифициране на мигранти като метод да се реши казусът с раздялите измежду европейските държавни управления по въпроса за притока на бежанци. Либия е съществена насочна точка за мигрантите, които се пробват да стигнат до Европа постоянно с несигурни надуваеми лодки, предоставени от трафиканти.

" Ние сме изцяло срещу това Европа публично да желае от нас да настаняваме незаконни имигранти, които Европейски Съюз не желае да одобри ", акцентира Сарадж пред немския вестник " Билд ".
Той отхвърли обвиняванията, че либийската брегова защита е стреляла по филантропични служащи, опитващи се да спасят мигранти.

" Спасяваме стотици хора по либийското крайбрежие всеки ден – нашите кораби непрекъснато са в придвижване ", съобщи министър председателят, като добави, че Либия е оставена сама да избавя мигранти от Средиземно море и се нуждае от повече техническа и финансова поддръжка.

Според данни на Агенцията по миграция на Организация на обединените нации 51 782 мигранти и бежанци са влезнали в Европа по море до 18 юли. За същия интервал предходната година те са били 110 189, а през 2016 година - 244 722. До 18 юли тази година има 1490 починали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР