Либия отхвърля плана на Европейския съюз за разполагане на мигрантски

...
Либия отхвърля плана на Европейския съюз за разполагане на мигрантски
Коментари Харесай

Либия не иска мигрантски центрове на своя територия

Либия отхвърля проекта на Европейския съюз за разполагане на мигрантски центрове, в които да бъдат приютявани преселници, поели към Западна Европа, и няма да бъде изкушена от финансови тласъци, съобщи либийският министър председател Файез ал Сарадж, представен от Ройтерс.

Италия предишния месец предложи центрове за банкет и идентификация на мигранти в Африка като средство за разрешаване на несъгласията сред европейските държавни управления, по какъв начин да се подходи към прилива на чужденци. В четвъртък италианският министър председател Джузепе Конте изиска основаването на нова организация на Европейски Съюз, която да се заеме с разпределянето на избавените в Средиземно море преселници.

Либия е съществена насочна точка за мигрантите, които се пробват да стигнат до Европа, постоянно с обезпечени от трафиканти нестабилни лодки, които се оказват развалени или счупени.

“Категорично срещу сме Европа публично да желае от нас да одобряваме незаконни имигранти, които Европейски Съюз не желае ”, съобщи Ал Сарадж пред вестник “Билд ”. И отхвърли изказвания, че либийската брегова защита е стреляла по доброволци, до момента в който се опитвали да спасят мигранти. Либийският министър председател акцентира още, че страната му се нуждае от техническа и финансова помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР